Je opleidingstraject verloopt verplicht in de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.
Deze duale opleiding is gebaseerd op de :
- Beroepskwalificatie hulpkok, niveau 3
- Beroepskwalificatie kelner, niveau 4
In deze duale 3e graadsopleiding leer je:
- voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
- de noodzakelijke voorbereidingen doen
- koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
- de gerechten afwerken
- de kwaliteit controleren
- de gasten ontvangen
- gerechten en dranken voorstellen
- bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
- dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
- afrekenen
Gemiddeld breng je minstens 20 u per week door op de werkvloer, de rest in de klas. Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je dus door op je werkplek.
Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad Lessen, om het te raadplegen.
Deze duale graadsopleiding loopt over 2 jaren.
Alle leerlingen stromen automatisch door van 5 BSO duaal naar 6 BSO duaal.
De opleiding kan lineair of modulair georganiseerd worden. In het 1e geval werkt men volgens een schooljaarsysteem, in het 2e geval bestaat je opleiding uit clusters.
Bron: www.duaalleren.vlaanderen en omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase