Deze duale opleiding is op niveau 3de graad en leidt tot de beroepskwalificatie Restaurant en Keuken BK3.
In deze duale 3de graadsopleiding leer je:
- voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
- de noodzakelijke voorbereidingen doen
- koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
- de gerechten afwerken
- de kwaliteit controleren
- de gasten ontvangen
- gerechten en dranken voorstellen
- bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
- dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
- afrekenen
Minimaal breng je 20 u per week door op de werkvloer, de rest in de klas. Meer dan de helft van je opleiding breng je dus door op je werkplek.
Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren.
Deze duale graadsopleiding loopt over 2 schooljaren.