BA Nekkerspoel

5 & 6 | Restaurant en Keuken (duaal)

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Economie & organisatie
Duaal Leren
5de jaar
6de jaar
Is deze richting iets voor jou? Nieuws

Deze duale opleiding is op niveau 3de graad en leidt tot de beroepskwalificatie Restaurant en Keuken BK3.

In deze duale 3de graadsopleiding leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
  • de gerechten afwerken
  • de kwaliteit controleren
  • de gasten ontvangen
  • gerechten en dranken voorstellen
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
  • afrekenen

Minimaal breng je 20 u per week door op de werkvloer, de rest in de klas. Meer dan de helft van je opleiding breng je dus door op je werkplek.

Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren.

Deze duale graadsopleiding loopt over 2 schooljaren.

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Nekkerspoel
mrt. 24, 2025
Italiaanse avond op 23/5

Om de projectweek van onze leerlingen te sponsoren

Activiteit
BA Nekkerspoel
feb. 14, 2025
Leerlingen Verzorging bij Körperwelten in Brugge

Een leerrijke maar creepy ervaring!