BA Nekkerspoel

5 & 6 | Restaurant en Keuken (duaal)

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Economie & organisatie
Duaal Leren
5de jaar
6de jaar
Is deze richting iets voor jou? Nieuws

Je opleidingstraject verloopt verplicht in de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.

Deze duale opleiding is gebaseerd op de :

  • Beroepskwalificatie hulpkok, niveau 3
  • Beroepskwalificatie kelner, niveau 4

In deze duale 3e graadsopleiding leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
  • de gerechten afwerken
  • de kwaliteit controleren
  • de gasten ontvangen
  • gerechten en dranken voorstellen
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
  • afrekenen

Gemiddeld breng je minstens 20 u per week door op de werkvloer, de rest in de klas. Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je dus door op je werkplek.

Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad Lessen, om het te raadplegen.

Deze duale graadsopleiding loopt over 2 jaren.
Alle leerlingen stromen automatisch door van 5 BSO duaal naar 6 BSO duaal.

De opleiding kan lineair of modulair georganiseerd worden. In het 1e geval werkt men volgens een schooljaarsysteem, in het 2e geval bestaat je opleiding uit clusters.

Bron: www.duaalleren.vlaanderen en omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase

Gerelateerd nieuws

Activiteit
BA Nekkerspoel
apr. 19, 2024
Leerlingen PAV krijgen een creatief project: Stop motion

Gedurende drie opeenvolgende weken hebben onze leerlingen tweede en derde graad de kans gekregen om kennis te kunnen maken met 'Stop Motion'.

Activiteit
BA Nekkerspoel
apr. 15, 2024
Haartooi naar de kappersbeurs

De leerlingen van haartooi gingen samen met de vakleerkrachten de kappersbeurs Estetika.