BA Nekkerspoel

DBSO | Hulpkok

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Voeding & horeca
DBSO
Is deze richting iets voor jou?

modulaire opleiding keukenmedewerker + 3 modules

Je leert de basiskooktechnieken en het voorbereidend werk (mise-en-place) voor warme en koude keukenbereidingen.

Je leert voedingsmiddelen voor de keuken bestellen en ontvangen, keukenactiviteiten organiseren en opvolgen en instructies geven aan keukenmedewerker.

De opleiding Hulpkok bestaat uit 5 modules:

  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen

Gedetailleerde informatie over wat deze modules precies inhouden, kan je lezen bij ‘Opleidingsstructuur’ onder het tabblad ‘Links’.

Andere DBSO-opleidingen die zich situeren in dezelfde branche en deels uit dezelfde modules bestaan zijn: Grootkeukenkok, Grootkeukenhulpkok, Grootkeukenmedewerker, Keukenmedewerker en Kok.

Voor deze opleiding moet je een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je medisch geschikt bent om met voedingswaren te werken.
Je hoeft dit attest maar één keer aan te vragen want het blijft geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je werkt met voeding.
Een arts, aangesteld door het CDO, dient het attest uit te reiken vóór 1 oktober van het schooljaar. Schrijf je je later in dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.
Meer info nodig? Contacteer je school of je CLB.

Meer informatie over deze opleiding?